torstai 18. huhtikuuta 2013

Nukenvaatteet 5minuutissa

Tyttäreni (15kk) on nyt kovasti innostunut nuken hoivaamisesta, mutta iso-mummilta saadulla nukella oli päällä vain pahainen kylpytakki. Vieläpä kun ollaan kipeänä eikä voi ulos lähteä niin minäpä innostuin, "mitäpä jos tehdään nukelle uusi mekko?" Tyttö juoksi suoraan mun sukkalaatikolle, ilmeisesti muistissa vielä kun olen joskus tehnyt toiselle nukelle vanhasta sukasta paidan:D No sukkien sijaan kaiveltiin kirppiksellä myymättä jääneitä vanhoja vauvanvaatteita, sieltä löytyi raidallinen body. Hihoista tuli paita ja hattu, mahaosasta mekko.

Paita:
- Leikkaa sopivan mittainen pätkä hihaa ja sivuille reijät käsiä varten. Kannattaa leikata aika pienet reijät koska reikä venyy kyllä. Nukkea ei kiristävä hihansuu haittaa, näyttää paremmalta kuin repsottava suuri reikä, ellet sitten jaksa ommella saumaa. Taita hihansuu, eli paidan pääntie alas, ellet sitten halua poolopaitaa:)
- Jälkeenpäin tuli mieleen että olis voinu leikata paidan alaosasta bodyn muotoisen ja ommella napin haarakohtaan, olis pysyny paremmin päällä ehkä. Tosin toimi tämäkin, ainakin tyttö leikki heti 1,5h "uudella nukella" ja ihan hyvin pysy sillä vaatteet päällä (Tyttö on aika kovakourainen pikku-äiti:D).

Mekko:
1. Leikkaa ympyrän muotoinen pala, ja siihen reikä keskelle. Jätä reikä tässäkin suht pieneksi, että pysyy sitten tiukasti nuken päällä.
2. Taita leikattu reuna sisälle. Pari ommelta sivuille riittää pitämään mekko-osan paidassa kiinni.


Hattu:
1. Leikkaa hihasta sopivan mittainen pätkä, ja laita nuken päähän.
2. Sido nauha mieleiseen kohtaan, ja parilla ompeleella solmun kohdalta kiinni pipoon.
(Ommel ei ole välttämätön jos nukella leikkijä on riittävän iso ettei avaa kaikkia naruja ja yritä syödä niitä:D Silloin umpisolmu rusetin pohjalle riittää hyvin.)


Suunnittelin alunperin yksiosaisen mekon jonka olis tehny samalla taktiikalla kuin tuon hameosan, mutta sivuille vielä reijät käsille ja sitten olis solminu nauhalla vatsankohdalta kiinni. Valitettavasti tästä bodysta ei saanut riittävän suurta ympyrää leikattua, ja tahdoin nimenomaan tuota kangasta:D Ehkäpä jaksan vielä myöhemmin väkertää;)


Hauskoja askarteluhetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti